Synspunkt om krav om betalingsterminal ved hurtigladestasjoner kontra e-romaning

Pressemelding: 01.07.2023

Det finnes en enda lettere løsning der ute som vi selv har brukt som er levert av Volkswagen Mobility Group. Tjenesten heter Elli.
Den dekker så mange ladeoperatører og gjør lading så superenkelt både med ladekortet og deres ladeapp. Løsningen gir full oversikt over tidsforbruk, leverte kWh samt pris.
Man blir trukket 1 gang i måneden.

Les om Elli her: https://biltesteren.no/elektrisk/lading/elli/

Lettere og mer tryggere enn betalingskort som er superenkelt å bli utsatt for skimming. Selv ikke de nyeste tæpping terminalene er sikre, de som driver med skimming legger på et supertynt lag som er transparent og som inneholder alt for å melke data for å kopiere kort for å således lage kort og tømme folks bankkontoer. Dermed så er ladebrikke/ladekort og ladeapp tryggere alternativ.

Flere av operatørene slik som Mer og Eviny har lagt inn Vipps inn i løsningen.
Når det kommer til turister så får dem ikke bruk sine betalingskort på etablerte steder med kortbetaling. Selv ikke for en amerikaner som fint kan ligge på et hotell, får rett og slett ikke brukt ladestasjoner med tæpping og kortleser.
Det letteste er RFID brikke og e-Romaning, det bidrar til å holde kostnadene nede. Slik prisingen på hurtigladere og AC ladepunkter har blitt nå er det faktisk 2-4x billigere å kjøre en dieselbil enn å kjøre en elbil!

Med vennlig hilsen

Lars Henrik Jensen
Journalist
Biltesteren.no