Anbefalte ladebrikker/ladekort og ladeapper for bruk i Norge

Er du fersk eller har vært elbilist en stund så er det fortsatt mange ladeoperatører der ute. Det finnes ladeløsninger som forenkler hverdagen betydelig også for deg som kanskje vil ta med elbilen med til f.eks. Sverige og som igjen sliter å få ladet i Sverige.
I denne artikkelen har fokuset på lading i Norge.

Dersom du skal gatelade i Oslo så bruker de Fortum ladebrikke/ladeappen. Ved bruk av de andre løsningene som skal omtales vil gjøre den type lading mye dyrere da det som kjent er timebasert og ikke pris etter kWh ennå på kommunale ladepunkter.
I det tilfellet så anbefales ladebrikke fra Fortum eller NAF ladebrikke eller den svarte ladebrikken fra Elbilforeningen. NAF ladebrikke får du gratis som NAF medlem.
Her kan du bestille NAF ladebrikken (klikk på den gule som står Bestill ladebrikken, du må logge deg inn på din bruker på NAF eller bruke NAF appen)
Bestilling av ladebrikke fra Fortum så må det dessverre gjøres via Fortum Charge & Drive appen.
For å få den svarte ladebrikken fra Elbilforeningen så må dette gjøres via sidene deres, og ja du må være betalende medlem, når du melder deg ut blir ladebrikkene derfra deaktivert.
Har du f.eks. en bil fra Møller Bil så har du fått en svart ladebrikke fra dem.
Tilsvarende ladebrikker får man hos andre respektive forhandlere også som man kan knyttes til.

Skal du lade hos Mer så kan du bruke Elli og du kan også lade ved hjelp av QR kode og betale via Vipps.

Skal du lade hos Circle K så kan du enten ha deres ladeapp eller ladebrikke, men også her kan du bruke de andre ladebrikkene du har fra før av slik at du ikke får et knippe med ladebrikker å forholde seg til. Men du kan bruke appen Elton som gjør at du får ladet hos Circle K. Elton har ladepakker, men ikke mulig å knytte ladebrikke til.
Mer om Elton kan du lese her

Løsningen heter Elli og det er eid av Volkswagen, ja alle kan registrere seg uansett elbiltype, men gjør oppmerksom på at de som eier en elbil fra Seat/Cupra Born, Skoda, Volkswagen eller Audi slipper naturligvis billigere unna.
Les mer om Elli her og hvilke ladeoperatører som dekkes i Norge.
Med Elli så slipper du billigere unna for å lade, velger du det dyreste abonnementet så er prisen fastsatt i 12 mnd som din ladepris og 12 mnd binding. Det er det også på den til 0,-, men du kan alltid oppgradere opp, men aldri ned før 12 mnd er gått.

Tekstene endres for tiden på denne side, denne linja slettes når det er klart.